• Architect design home in Cottesloe, Perth by Craig Steere Architects. Craig Steere Architects is an award winning practice for custom residential homes and commercial architecture projects based in Perth & Western Australia.
  • Architect design home in Cottesloe, Perth by Craig Steere Architects. Craig Steere Architects is an award winning practice for custom residential homes and commercial architecture projects based in Perth & Western Australia.
  • Architect design home in Cottesloe, Perth by Craig Steere Architects. Craig Steere Architects is an award winning practice for custom residential homes and commercial architecture projects based in Perth & Western Australia.
  • Architect design home in Cottesloe, Perth by Craig Steere Architects. Craig Steere Architects is an award winning practice for custom residential homes and commercial architecture projects based in Perth & Western Australia.
  • Architect design home in Cottesloe, Perth by Craig Steere Architects. Craig Steere Architects is an award winning practice for custom residential homes and commercial architecture projects based in Perth & Western Australia.
Clients / Cottesloe, Western Australia

…Timeless additions inject new life into this existing cottage with strong forms creating inviting new spaces

  • INFO

    Located on Marmion Street in Cottesloe, in one of Perth’s favourite beachside suburbs, this residence represents the ongoing interest in finding contemporary ways to reinvigorate traditional cottages through the careful design of additions and alterations that achieve modern family living whilst also retaining the character and appeal of the existing building form and streetscape.

    To achieve the client’s functional and aesthetic brief, the existing single storey brick cottage is retained and original verandah detailing reinstated, with a new two-storey addition to the rear designed as a sympathetic extension to accommodate additional bedrooms upstairs. A modern new single-storey link structure containing the main kitchen, living and dining areas has been designed to bridge from the renovated cottage to a new, more contemporary two-storey gable structure to the rear which houses the garage and studio space. These new spaces are grouped around a new landscaped garden area and pool, maximizing the connection between indoor and outdoor living and achieving excellent solar access, natural ventilation and lighting.